PS Digit logo
www.psdigit.com 
PS Digit Musikk Data Tall

Info om PS Digit

Velkommen!


PS Digit er et norsk enkeltmannsforetak etablert 1999 av Petrus Bojanowski, lokalisert i Grimstad.


Musikk


Hovedaktiviteten til PS Digit er musikk.


Musiker

Erfaringer og prosjekter innbefatter bl.a. oppdrag som

:: MIDI-programmering
:: komponist
:: produsent
:: arrangør
:: musiker

Bl.a. diverse band-sammensetninger, både som bassist, gitarist og trommeslager. Mange jule- og påskespill samt konfirmasjoner, i tillegg til fremførelser av egenkomponerte klassiske gitarkomposisjoner spilt ved bryllup, jubileer og diverse annet.

Som bassist og korist i Grimstad Kammerkor, på 1980-tallet, ble det mange konserter, radio- og TV-opptak på NRK og plateinnspilling.

Ved slutten av 1980-tallet og starten på 1990-tallet skulle det helst være en gitar-solo på alle sanger. Dermed ble en 7-strenget Ibanez el-gitar flittig brukt i forskjellige band-sammensetninger.

I 1987 var jeg en kort periode medlem i rockebandet The Messengers fra Grimstad. Gunder Gundersen (trommer), Jarl Erik Haaland (tangenter), Kjell jørgen Grevstad (vokal), Petrus Bojanowski (gitar), Trond Magne Teistedal (bass) og Øyvind Olsen (gitar).

De fleste kirker på den tid hadde et gospelkor, ungdomskor eller også et voksen-kor med elementer av mer tradisjonell kormusikk. Men Grimstad Misjonskirkes ungdomskor, navngitt & Cor, tenkte nye veier og ble etterhvert heller beskrevet som et rockeband med kor. Det ble mange gitarsoloer både på konserter og under Gudstjenester.

I 1991 var jeg også en kort periode innom Grimstad-bandet Braathen's EIF, som da besto av Bjørg Anna Braathen (sang), Børre S. Møinichen (tangenter, vaksebrett og kubjeller), Carl Sverre Hjembo (trommer og vaskebrett), Petrus Bojanowski (bass & mandolin) og Tomas Fianbakken (gitar, munnspill og mandolin). En blanding av blues og kassegitar-rock med elementer av visesang og folke-jazz.

7-strengsgitaren ble ved starten av 1990-tallet brukt i bandet Men On Mission, som endret besetning flere ganger. På en konsert 15. feb. 1992 i Grimstad kulturhus besto bandet av: Anita Brun (vokal), Dag Tynes (trommer), Knut Tveitereid (tangenter), Leif Åge Reme (tangenter), Petrus Bojanowski (gitar), Pål Anders Topland (vokal), Tone Christiansen (vokal), Trygve Lehland (vokal) og Trygve Songe (bass).

Andre større konserter med dette bandet var bl.a. lørdag 8. juni 1991 på Grimstadmessen og 4. nov. 1992 i Granehallen i Arendal. Musikalsk var dette i utgangspunktet et rockeband, men med elementer av både blues, country, samba og ballader nådde spennvidden et stort publikum.

Visesangeren Einar Teigen kom med sitt tredje studioalbum Ingen Vet Hvor Haren Hopper i 2001. Der fikk jeg gleden av å samarbeide både som plateprodusent, musikkarrangør (MIDI) og studiomusiker.

Som bassist ble jeg med Marius Igland på hans tentamen høsten 2007. Vi fremførte progmetal, Dream Theater med låten Hell's Kitchen. Veldig gøy med en slik utfordring, med skiftende takt-arter, masse energi og høyt tempo.

Det var også en glede å få være med å spille bass på EP-utgivelsen til Marte Haugen i 2009. Her i litt mer jazz-preget stil. EP'en med 4 sanger ble spilt inn i Per Sigmonds hjemmestudio i Grimstad, med Petrus Bojanowski (bass), Elin Brunborg (keyboards), Marte Haugen (vocal), Svein Haugen (drums), Nicolai Herwell (el.guitar), Ola Malnes (ac.guitar) & Per Sigmond (flugelhorn).

Jeg er ellers aktiv i Grimstad Misjonskirke som bassist i lovsangsband. Har der deltatt i mange band-sammensetninger og diverse lovsangsteam, også på TouchPoint.

Trenger du en bassist på et prosjekt, er det bare å ta kontakt. Jeg har en 6-strenget el-bass, og er ikke redd for å bruke den.


Musikkanmelder

Plateanmeldelser for de skandinaviske magasinene ProgNetik (nr. 5-6, 1995) og Tarkus (nr. 1-21. 1996-2002) var i hovedsak omtaler av album innen symfonisk og progressiv rock (også bare kalt progrock). Jazz-rock og fusion samt folk-rock ble også omtalt i magasinene.

Dette skapte raskt et behov for å etablere en nettbasert diskografi-liste. Altså en liste over artisters og bands albumutgivelser i ordnet rekkefølge. Diskografiene har også linker til artistenes hjemmesider.


Kurs


PS Digit tilbyr musikk-kurs for lokalbefolkningen på Sørlandet, bl.a. gitarundervisning som timelærer ved Bibelskolen i Grimstad.


Gitarundervisning

Gitarundervisningen har basis i klassisk gitarspill, dvs.

:: spille etter noter
:: musikkteori
:: fingerspill
:: osv.

Kurset tar naturligvis også for seg generell spilling på gitar, og inkluderer bl.a.

:: akkordteori
:: besifring
:: improvisasjon
:: skalaer

PS Digit har også holdt kurs i bass-gitar og trommer.


Bandinstruktør

Som bandinstruktør på et prosjekt ved Eide Kulturforum (2002 - 2003), ble unge musikere kurset i

:: samspill og fremførelse (musikk-praksis)
:: komponering og arrangering (teori)
:: samarbeid (den psykologiske siden)

Musikklærer

Vikarlærer i musikkteori har også vært et interessant og hyggelig oppdrag, utført høsten 2003 ved Bibelskolen i Grimstad.


WEB Master


Petrus Bojanowski har vært ansvarlig WEB-Master og redaktør for flere nettsteder. De fleste er nå overtatt av andre, eller opphørt.

Det musikkrelaterte nettstedet www.musikkordboken.no, er et stort gratis oppslagsverk om musikk.

All design og layout er håndkodet, HTML 4 og tilhørende CSS. Hvis du mestrer HTML 5 og nyere CSS, og har lyst til å hjelpe til med å oppgradere til responsiv design, så ta kontakt!

Copyright 2001-2024. WEB Master and Design by Petrus Bojanowski.
e-mail: Foretaks nr: 981 150 872
All Rights Reserved.